• Viimeisimmät

  • Aihealueet

  • Arkisto

Onko hinnalla merkitystä?

Onko hinnalla merkitystä?

Tätä olen miettinyt monta kertaa. Minun sloganini on: ”ihminen ei maksa senttiäkään sellaisesta, mitä ei katso tärkeäksi, mutta maksaa vaikka mitä saadakseen sen, mitä hän himoitsee”.
Loivennetaan tuota slogania sen verran, että asiakas maksaa suuremman hinnan tuotteesta, jonka hän välttämättä haluaa. Olen todennut itse käyttäytyväni joskus juuri noin.

Tapaus ikkunaremontti:
Hiljattain meille tuli kaksi miestä tarjoamaan ikkunaremonttia. Päästin heidät sisään kuullakseni, kuinka paljon hinnat ovat halventuneet siitä, kun pari vuotta aiemmin olimme kyselleet hintoja. Miehet kertoivat, kuinka heidän ikkunoissaan on ratkaisuja, joita kilpailijoilla ei ole. Muutenkin yrityksen toiminta näytti olevan erittäin laadukasta.
Sitten päästiin hinta-asioihin. Olin pyörtyä, kun he näyttivät loppuhinnan. Haukuin tarjouksen kalliiksi ja yritin tietysti tinkiä, mutta mikään ei auttanut. Sanoin lopuksi, että täytyy joka tapuksessa harkita viikonlopun yli. Miehet sanoivat, että paperit on tehtävä nyt tai ei ollenkaan, koska he ovat seuraavalla viikolla toisella paikkakunnalla. Pidimme vaimon kanssa muutaman minuutin palaverin ja hyväksyimme tarjouksen!
Olisimme varmasti saaneet ikkunat halvemmalla, jos olisimme jättäneet tämän tarjouksen ja pyytäneet tarjouksia muilta toimittajilta, mutta kun nämä ikkunat olivat niin hyvät!

Toinen esimerkki:
Ostan usein perhonsidontatarvikkeita nettikaupoista, ja erityisesti yhdestä ja tietystä. Nimitän tätä Kauppa-1:ksi.
Tämä nettikauppa toimittaa tilaukset erittäin nopeasti. Kun tilaan tänään aamupäivällä, on tavara minulla huomenna iltapäivällä. Toinen merkittävä asia on, että Kauppa-1 toimittaa aina lisäämättä hintaan toimituskuluja. Niinpä kun teen tilauksen, näen hinnan heti.
Joskus joudun tilaamaan tarvikkeita muualta, kun niitä ei löydy Kauppa-1:stä. Olen joskus tilannut mm. Kauppa-2:sta, joka lisää aina toimituskulut. En tiedä tilatessani, mikä on loppusumma. Kauppa-2 etsii postituskulut ja ilmoittaa loppusumman, mikä kestää vähintään päivän. Sitten minä maksan tilauksen ja taas tulee päivän viive,
että Kauppa-2 on todennut tilauksen maksetuksi. Tilaus on minulla ehkä kolmen päivän kuluttua tilauksesta.
Kun ostan Kauppa-1:stä, maksan usein suuremman hinnan, kuin jos ostaisin muualta. Miksi? Siksi, että perhonsidonnassa tulee usein eteen tilanne, että täytyy saada tiettyä materiaalia, enkä millään malta odottaa montaa päivää.

Uskon että sama koskee painotaloja.
Jos painotalo tarjoaa kohderyhmälleen jotakin pakottavaa hyötyä, se saa paremman hinnan tai ainakin sen tilauksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: